• Hotel Mravenisko

          • ZŠ KDaD C
             

            Počas náročných dní strávených v nemocnici ma každý detský pacient túžbu čo najrýchlejšie opustiť nemocničnú izbu. V priebehu dňa sa naše učiteľky snažia aktívne zapájať deti do rôznych hier, tvorivých aktivít  či vychádzok.

            V priebehu takejto jednej vychádzky sme kreatívne s deťmi a ich mamičkami z oddelenia KDaD-C vytvorili z dostupných prírodných materiálov v parku UNLP jedno nové ubytovanie pre mravcov a iný hmyz s názvom "Hotel Mravenisko".

            Deti sa do tvorby pustili s veľkým zapálením. Niektoré sa zhostili funkcie nosičov, zberateľov. Iní mali tvorivú funkciu stavebníkov a architektov. Základom obrovskej stavby sú šišky z okolitých stromov. Povrch je zdobený kvetmi, listami a konarikmi. Okolo hotela je vybudovaný plot a vstup do hotela. Potrite si našu tvorbu v galérii fotiek...

            Výsledok tejto makačky je nádherný "Hotel Mravenisko".

          • Vankúšová výzva 2023

          • Pred rokom sa na našej škole konala zbierka na sociálnej sieti Facebook pod názvom „Vankúšová výzva“. Výzvou bolo vytvoriť veselé, farebné vankúšiky a mojkáčiky pre detských pacientov Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Tento rok sme výzvu zopakovali. Hoci sa zapojilo len 10 darcov, ale niektorí z nich nám poslali väčšie množstvo rôznych handmade vankúšov, mojkáčikov, hračiek, či textilných pexies, kozmetických taštičiek, ktoré sa vošli do niekoľkých vriec. Niektoré z krajčírok prispeli aj rôznymi materiálmi na kreatívnu tvorbu pre náš Školský klub detí.

            Darovanie vankúšov prebiehalo individuálne v každej izbe na viacerých oddeleniach DFN Košice: na oddelení detskej onkológie a hematológie, v klinike detí a dorastu, na oddelení detskej chirurgie, na oddelení detskej neurológie, na ORL oddelení a na oddelení ortopédie či traumatológie v UNLP Košice. Deti mali možnosť vybrať si z veľkého množstva vankúšov a mojkáčikov. Každý vankúš si našiel svoju cestu k detskému srdcu, čo sa prejavilo veľakrát veľkým úsmevom, radosťou a spokojnosťou.

            Za tú radosť ďakujeme hlavne obetavým ženám zo Slovenska a aj susedných Čiech a OZ Charita Tour pod vedením pána Dušana Gažiho, ktoré obetovali kúsok svojho srdca, materiálu a aj financií, aby poslali farebnú, jemnú a mäkučkú radosť pre deti DFN Košice. Na záver sa obraciame na Vás, milé dámy tvorivým dušiam, so slovami:

             

            Ďakujeme Vám!

            Zoznam darcov:

             

            1. Martina Skurčáková- Rabča

            2. Gabriela Davidová- Liešťany

            3. Františka Tholthová- Košice

            4. Tatiana Viršíková- Trnava

            5. Mária Manová- Prievidza

            6. OZ CHARITA TOUR (Dušan Gaži)- Košice

            7. Jana Pojkarová- Pardubice (ČR)

            8. Dana Dolanová Petríková- Bratislava

            9. Eva Mikulová- Vranov nad Topľou

            ​​​​​​​

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou pri zdravotníckom zariadení
        • pevná linka: 055 6424 609 mobil: 0948 236 447, 0948 373 465 web stránka školy: zsdfnke.edupage.org.
        • Trieda SNP 1, 040 11 Košice Slovakia
        • 35557389
        • Regionálny úrad školskej správy Košice
        • samostatná rozpočtová organizácia
        • riaditeľka školy: Mgr. Nelli Csillaghová mobil: 0948 010 868, 0948 373 465 zástupca RŠ pre ZŠ a ŠKD: Mgr. Ján Beliš mobil: 0948 236 447 zástupkyňa RŠ pre MŠ: Mgr. Monika Baluchová mobil: 0948 236 447
        • Ing. Zuzana Puškášová - účtovníčka Beáta Topoliová - referent PaM
      • Prihlásenie